• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Znaczenie wsparcia psychologicznego dla kobiet zmagających się z chorobami reprodukcyjnymi.

Dopełniając zakupów w dużym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, widzimy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru bardzo ogromny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na stronie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości pierwszorzędne dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, jakie mają należyty wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Mimo to musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa wielokrotnie wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa szablonowego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

1. Szczegóły

2. Dowiedz się jak

3. Znajdź więcej

4. Triki

5. Sprawdź tutaj

Categories: Zdrowie

Comments are closed.